ČERSTVÉ SÝRY

Jedná se o čerstvé sýry vyrobené z upraveného pasterovaného mléka. Obsah sušiny min.-36%, obsah tuku v suš. min.-60%. Jsou slabě solené, v základní chuti smetanově nakyslé a v ochucených variantách. Konzistence je jemná a celistvá. Jsou určené k přímé konzumaci v čerstvém stavu a dále se hodí k vínu, pro příležitostné party, apod.

KRÉMOVÉ SÝRY

Tyto sýry jsou vyrobené z tvarohu z plnotučného mléka s možným přídavkem smetany pro úpravu požadovaného obsahu mléčného tuku ve výrobku. Obsah sušiny minimálně 30 % resp. 28 %, obsah tuku minimálně 15 % resp. 14 %. Základní chuťová varianta – žervé – je čistě smetanové chuti, barvy mléčně bílé až lehce smetanově nažloutlé. Konzistence je jemná, stejnorodá, hladce roztíratelná. U chuťové varianty – kapiový – je chuť, barva a konzistence ovlivněna charakterem po použitých přídavných surovin. Jsou určené k přímé konzumaci a dále se hodí na přípravu různých pomazánek.

PŘÍRODNÍ POLOTVRDÉ SÝRY TYPU GOUDA

Jedná se o sýry vyrobené z upraveného pasterovaného mléka. Obsah sušiny minimálně 56 %, obsah tuku v sušině minimálně 45 %. Jsou to sýry různého tvaru zrající pod plastovým nátěrem nebo červeným voskem. Chuť sýrů je jemná, sýrově mandlová, kterou způsobuje dlouhé zrání ve zracích sklepích s přesně stanovenou vlhkostí a teplotou. Jsou vhodné pro slavnostní příležitosti, k vínu a aperitivu, hodí se však také pro přípravu pestré palety jídel (salátů, sendvičů, chuťovek a jednohubek, nářezových mís, apod.).
 

TERMIZOVANÉ SMETANOVÉ SÝRY

Jedná se o sýry vyrobené z tvarohu a smetany s možným přídavkem másla pro úpravu požadovaného obsahu mléčného tuku. Obsah sušiny min. od 29 do 38 %, obsah tuku min. od 15 do 26 %. Základní chuťová varianta – žervé – je čistě smetanová, barvy mléčně bílé až lehce smetanově nažloutlé. Konzistence je jemná, stejnorodá, hladce roztíratelná. U ostatních chuťových variant je chuť, barva a konzistence ovlivněna charakterem použitých přísad. Výrobky se vyznačují zvýšenou trvanlivostí které bylo dosaženo použitím termizace – tepelného ošetření výrobku v průběhu výroby. Vyrábíme je pod značkou Zálesák a Krajanka. Jsou určené k přímé konzumaci a dále se hodí na přípravu různých pomazánek, rychlého občerstvení a 50g balená na svačinku.

TAVENÉ SÝRY

Jedná se o sýry vyrobené z přírodních polotvrdých sýrů, tvarohu a smetany za přídavku tavících solí a přísad dle druhu výrobku za tepelného působení – tavení směsi – v průběhu výroby.. Obsah sušiny minimálně 33 %, obsah tuku v sušině minimálně 14 %. Základní chuťová varianta je čistě sýrová po použitých přírodních sýrech, u ostatních chuťových variant je chuť, barva a konzistence ovlivněna charakterem použitých přísad. Výrobky se vyznačují jemnou, stejnorodou, hladce roztíratelnou konzistencí. Trvanlivosti výrobků je dána použitou teplotou při tavení. Vyrábíme je pod značkami Dr. Halíř a Blaník. Tavené sýry jsou určené k přímé konzumaci a dále se hodí na přípravu různých pomazánek a rychlého občerstvení.

Přejít nahoru